Kërcim dhe dhimbje në nyje: shkaqet kryesore, trajtimi, parandalimi

Kërcim dhe dhimbje në nyje: shkaqet kryesore, trajtimi, parandalimi

Nëse një sport shkakton dhimbje që nuk largohet brenda dy orëve pas përfundimit të aktivitetit tuaj, ndaloni së ushtruari. Nëse fotografia është e paqartë, ortopedi mund të urdhërojë një radiografi stresi ose artrografi për të kuptuar gjendjen e kapsulës së kyçit. Nëse qelizat e kockave janë në depozita kalciumi, atëherë qelizat e kërcit notojnë në matricën e substancës ndërqelizore, e cila përbëhet kryesisht nga uji. Nëse klinika përfshin dhimbje pas lëndimeve të shtyllës kurrizore, kockave dhe ligamenteve; me dhimbje në shpinë të lidhur me shtatzëninë ose në periudhën pas lindjes; kur dhemb shpina në trajtimin e artritit, osteokondrozës, spondilozës, spondilartrozës, skoliozës, hernies së disqeve.

Nëse klinika ka pajisje moderne, atëherë pacientit mund t’i përshkruhet një vizitë në seancat e trajtimit me lazer, krioterapi, masazh me vakum, etj. Nëse fotografia klinike mbetet pa ndryshime pozitive, barnat ndryshohen. Nëse situata klinike është e moderuar, ne do t’ju përshkruajmë një trajtim efektiv dhe do ta kryejmë atë.

Nyja e shpatullës dhemb nuk mund ta ngre krahun

Nëse rasti klinik e lejon, specialisti do të rekomandojë ndërprerjen e kursit të trajtimit për një kohë. Nëse keni pasur ndonjëherë një dëmtim të qafës, kokës ose shtyllës kurrizore. Nëse lëkura digjet keq nga kompresa, hiqni polietilenin, duke lënë vetëm një shami.

Nëse faza e koksartrozës, atëherë është e nevojshme të rritet ngarkesa me shumë kujdes. Nëse gjunjët dhembin për arsye që lidhen me traumën, atëherë para së gjithash, ky është imobilizimi i imobilizimit me ndihmën e një splinte, ortozë ose gips dhe analgjezik. Nëse një adoleshent kërcasin gjunjët, ai ka probleme me gjëndrat endokrine. Nëse gjuri është i përkulur në këtë pozicion të pedalit, atëherë shfaqen dhimbje në nyje dhe muskuj.

Klikon nyjen e hipit gjatë rrotullimit

Nëse gjuri dhemb për një kohë të gjatë, atëherë rekomandohet gjithashtu të kaloni një kurs fizioterapie. Nëse gjuri është i fryrë, ai duhet të jetë në një pozicion të ngritur. Nëse gjuri është i përkulur, atëherë tufa anteriore-brendshme zgjatet dhe tufa e pasme-jashtë shkurtohet.

Nëse sasia e indit kockor të prodhuar nga trupi është më e vogël se sasia e indit kockor që liron trupi, zhvillohet osteoporoza. Nëse, sigurisht, është plotësisht e rënduar, atëherë duhet të shkoni te mjeku. Nëse terapia konservatore nuk jep efektin e dëshiruar, tregohet trajtimi kirurgjik. Nëse terapia konservative nuk tregon rezultatin e pritshëm, simptomat nuk zhduken ose madje rriten, ndërhyrja kirurgjikale është e nevojshme.

Nëse terapia konservative është e paefektshme, ky është një tregues për kirurgji. Nëse terapia konservative kryhet për më shumë se gjashtë muaj dhe nuk çon në ndryshime pozitive, pacientit i ofrohet ende ndihma e një kirurgu të shtyllës kurrizore. Nëse nuk është e mundur të përballohen këto dhimbje dhe probleme në mënyrë konservative, atëherë pacientë të tillë duhet të na drejtohen në kohë, është e sigurt Danila Sergeevich. Nëse trajtimi konservativ ka rezultuar i paefektshëm për disa muaj, drejtohen operacionet neurokirurgjikale.

Nyjet e duarve dhembin

Nëse trajtimi konservativ nuk arrin të përmirësojë situatën, kërci i dëmtuar restaurohet me ndihmën e trajtimit kirurgjik. Nëse trajtimi konservativ nuk sjell rezultatin e dëshiruar, mjeku mund të vendosë një ligament artificial. Nëse trajtimi konservativ nuk sjell rezultatet e pritura, në fazat e fundit të osteokondrozës, në prani të një hernie diskale, përdoret trajtimi kirurgjik, i cili kombinohet edhe me trajtimin konservativ në të ardhmen.

Nëse trajtimi konservativ nuk është mjaft efektiv, dhe gjithashtu me ashpërsinë e formës toksike-alergjike, është e nevojshme të hiqni bajamet e prekura. Nëse trajtimi konservativ është i paefektshëm, atëherë mjekët përdorin metoda kirurgjikale. Nëse trajtimi konservativ nuk jep rezultate, shtrohet çështja e operacionit. Nëse trajtimi konservativ i shpinës, fizioterapia, fizioterapia, si dhe trajtimi me ilaçe nuk japin rezultatin e dëshiruar brenda – javësh, do të kërkohen procedura shtesë.

Duke klikuar në gju kur përkuleni

Nëse trajtimi konservativ, përkatësisht fizioterapia dhe imobilizimi, do të ndihmojnë në uljen e dhimbjes, operacioni nuk do të jetë i nevojshëm. Nëse metodat konservative të trajtimit nuk sjellin rezultate ose sëmundja është në një fazë të rëndë, ndërhyrja kirurgjikale është e nevojshme. Nëse metodat konservative të trajtimit si farmakoterapia, fizioterapia, masazhi, teknikat manuale, osteopatike nuk japin rezultat pozitiv, ne kryejmë operacione që e kthejnë pacientin në një mënyrë jetese aktive. Nëse metodat konservatore dështojnë, përdoret trajtimi kirurgjik.

Nëse metodat konservatore nuk kanë sjellë rezultate, ndërhyrja kirurgjikale është e domosdoshme. Nëse metodat konservatore nuk janë mjaft efektive, pacienti mund të përshkruhet. Nëse metodat konservative janë joefektive, veçanërisht kur diapazoni i lëvizjes është i kufizuar në ngritjen e gjymtyrëve të përparme ose në rrotullimin e jashtëm, përveç terapisë fizike me muaj, mund të kërkohet pastrim artroskopik nën anestezi.

  • Çarje e nyjeve gjatë ecjes
  • Qafa dhemb kur kthehet djathtas
  • Dhimbje nën gju gjatë përkuljes
  • Profilaksia e nyjeve të gjurit
  • Osteoartriti i gishtit të madh të këmbës

Gjunjët dhembin gjatë ushtrimeve

Nëse rrënja është e lëvizshme gjatë gjithë kohës dhe kjo arrihet me lëvizje me amplitudë të lartë të këmbëve, atëherë ajo nuk do të ngjitet në disk dhe në të ardhmen pacienti nuk do të ketë dhimbje radikulare. Shkurtimisht, si rregull, shumica e tyre janë të ndaluar të ngarkojnë gjymtyrën problematike. Nëse korrigjimi i boshtit të këmbës nuk është i mundur, atëherë ne e konsiderojmë edhe artrodezën si një opsion trajtimi. Nëse anijet kozmike që kapërcejnë kufizimet e fizikës klasike janë një simbol i arritjes së lartësive të panjohura shkencore, atëherë robotët shpesh janë si.

Nëse nuk ka flamuj të kuq, dhimbja është përmirësuar pas terapisë provuese, ose statusi i pacientit ka ndryshuar që nga imazhet paraprake, MRI, CT ose rrezet x nuk janë të nevojshme. Nëse një sulm afatshkurtër është bërë më intensiv, i përsëritur, uniform, duhet të konsultoheni me një mjek për këshilla. Nëse krepitusi shoqërohet me dhimbje, kjo është një shenjë e ndryshimeve inflamatore ose degjenerative në nyje.

Dhimbje koke me kondrozë të qafës së mitrës, Kërcitja e gjurit gjatë ecjes, Mjeku i artritit reumatoid, Qafa dhemb pas rënies në shpinë

Dhimbje kyçe në gishtin e madh kur ecni

Nëse karrigia nuk mund të ulet mjaftueshëm ulët, atëherë blini ose ndërtoni një mbështetëse këmbësh. Nëse qarkullimi i gjakut dhe proceset metabolike në shtyllën kurrizore janë të shqetësuar, disqet dhe kërci preken, atëherë zhvillohet osteokondroza. Nëse furnizimi me gjak përkeqësohet, mund të çojë në dhimbje koke, hipertension, ulje të kujtesës dhe vëmendjes, marramendje dhe shikim të paqartë. Nëse gjakderdhja nuk ndalet menjëherë, atëherë probabiliteti i vdekjes është i lartë.

Nëse gjakderdhja vazhdon ose nëse është e vështirë të ndalet, ju lutemi kontaktoni mjekun ose maminë tuaj. Nëse gjaku nuk hiqet, atëherë ai acarohet, gjë që nga ana tjetër mund të çojë në sepsë. Nëse, përveç dhimbjes në bërryl, nuk mund të zgjasni ose përkulni krahun. Nëse, përveç dhimbjes së shpinës, ka shqetësime në krahë ose këmbë, mpirje të gjymtyrëve, kjo mund të jetë shenjë e një dëmtimi të shtyllës kurrizore ose shfaqjes së një hernie ndërvertebrale.

Tingull kërcitës kur gjuri është i përkulur

Nëse, përveç dhimbjes akute, duke u kthyer gradualisht në një tërheqëse, një person nuk përjeton asnjë simptomë tjetër, ai mund të trajtohet vetë. Nëse dikush bën një diagnozë me telefon – ik nga një specialist i tillë. Nëse dikush zhvendos shpatullën e tij, ligamentet që mbajnë humerusin në vend mund të dëmtohen dhe humerus mund të dalë përsëri nga kyçi. Nëse dikush shpreson për dekonstruksionin e imazhit të superheroit ose diçka të tillë, atëherë mund të relaksoheni, gjithçka është patologjikisht serioze, me mjekër katrore dhe fraza patetike, mirë, nëse nuk ka nja dy shishe bosh dhe katalogë të brendshmesh nën krevat, chow yun yndyrë, por kush është i befasuar nga kjo.

Nëse dikush ende dëshiron të besojë një xhaxhai të sjellshëm që betohet në nënën e tij se ka gjithçka të cilësisë më të mirë, le të besojë. Nëse kursi nuk përfundon deri në fund, simptomat e dhimbshme do të kthehen. Nëse ushtrimet e lehta zotërohen, është koha për të filluar ngarkesa të moderuara të fuqisë duke shtuar klasa me një zgjerues karpal.

Psikosomatika e dhimbjes së qafës dhe kokës

Nëse leukocitet, përkundrazi, janë të ngritura, dhimbjet mbizotërojnë në rajonin e shtyllës kurrizore dhe nyjeve individuale, ka shumë të ngjarë që natyra e sëmundjes të jetë infektive. Nëse ilaçi merret në mënyrë sistematike, ai do të ngadalësojë zhvillimin e sëmundjeve kronike. Nëse artriti po trajtohet, por nuk ka përgjigje ndaj trajtimit, ia vlen të merret parasysh nëse ka diçka tjetër.

Nëse trajtimi me barna antibakteriale fillon që në fazën e parë, me kusht që të mos ketë shenja të dëmtimit të sistemit nervor, zemrës, nyjeve, atëherë gjasat e zhvillimit të komplikimeve neurologjike, kardiake dhe artralgjike zvogëlohen ndjeshëm. Nëse trajtimi i artrozës fillon herët, kur shkatërrimi i kërcit sapo ka filluar, është mjaft e mundur, me ndihmën e mjeteve juridike popullore dhe ushqimin e duhur, të ndaloni procesin dhe të rivendosni indin e kërcit në nyje. Nëse trajtimi është kryer në mënyrë konservative, përshkruhen medikamente për të lehtësuar inflamacionin dhe për të lehtësuar dhimbjen.

Trajtimi i tendinitit të gjurit

Nëse trajtimi zgjidhet saktë, është e mundur të minimizohen manifestimet e osteokondrozës. Nëse trajtimi nuk përfundon, atëherë gjasat e rikthimit janë shumë të larta. Nëse trajtimi nuk ka dhënë efekt brenda tre ditëve, duhet të konsultoheni me një mjek i cili do të bëjë një bllokadë me injeksione anti-inflamatore.

Nëse trajtimi nuk ndodh përkundër të gjitha metodave jokirurgjikale, ekziston një probabilitet i lartë për reduktim të mëtejshëm të kapsulës së kyçit të shpatullës. Nëse trajtimi nuk është në kohë dhe i pasaktë, atëherë osteokondroza e rajonit të kraharorit mund të shkaktojë sëmundjet e mëposhtme: zgjatje dhe hernie të shtyllës kurrizore torakale; ngjeshja e palcës kurrizore; probleme me zemrën, zorrët, mëlçinë, veshkat dhe pankreasin; çrregullime në duoden, lëvizshmëri intestinale, diskinezia e fshikëzës së tëmthit; nevralgji ndër brinjësh ngjeshje ose acarim i nervave ndër brinjëve.

###SYSTAV@@@

Comments 1

  • Dervishi

    Dhimbje ne kycin e gishtit te madh